Betegség, betegségek

Wilms tumor

Gyermekkori megbetegedés, rosszindulatú vesedaganat. Embrionális veseszövetből épül fel. Roncsolja és elpusztítja a veseállományt.


Wilms tumor betegség kialakulása

Az embrionális korból marad vissza. A daganatban különféle szövetelemek keverednek egymással. A sejtek nagyon gyorsan szaporodnak, és ugyan jól reagálnak a sugárra, de nagyon korán áttétesednek. Műtéti úton, sugárterápiával és citosztatikummal kezelik. A tumor viszonylag hamar felfedezhető, mivel a vese megnagyobbodik így hamar tapinthatóvá válik, és a gyermekkori szűrővizsgálatokon is még a korai stádiumban felismerhető. Általában 2-7 éves korban jelentkezik. Növekedése során egyre nagyobb helyet foglal el és kihat a környezetében lévő szervek működésére is, ezért számolni kell kísérő betegségek (veseelégtelenség, tüdőgyulladás) kialakulásával is.


wilms tumor

Wilms tumor betegség tünetei:

a vese kitapintható megnövekedése, csökkenő testsúly, elesettség, fáradság, szervműködési zavar.


Wilms tumor betegség kezelése:

A Wilms-tumor súlyos rosszindulatú betegség. Ahogy fejlődik az orvostudomány, úgy növekszik a gyógyulás esélye is, de a kezelések igen megterhelők és hosszadalmasak. A beteg gyermekkel sokat kell törődni, türelemmel foglalkozni vele és nagy szeretetet tanúsítani felé.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése