Betegség, betegségek

Vádli görcs

Ha a hajlító izomzatot túlerőltetés éri, akkor az izomzat könnyen görcsbe rándul. Ez fájdalmas, általában azonban ártalmatlan. A látszólag ok nélkül, gyakran jelentkező vádli-görcs ugyanakkor súlyos betegségek figyelmeztető tünete lehet. A vádligörcs hátterében ilyenkor valamilyen idegbántalom, cukorbetegség, vitaminhiány, anyagcserezavar, sav-bázis egyensúly-eltolódás áll.


Vádli görcs betegség kialakulása

A vádligörcs kialakulásának az oka, hogy a vádliban az izom bemerevedik és ez okozza a hirtelen fellépő fájdalmat. Előfordul, hogy a görcs elmultával a vádli még órákig érzékeny marad. Általában izomfáradtság okozza a kialakulását.


vádli görcs

Vádli görcs betegség tünetei:

Éjszakai fájdalom, fájdalom járás közben, egyik vagy mindkét vádli fájdalma, izommerevség.


Vádli görcs betegség kezelése:

Görcs esetén álljunk fel, járkáljunk, és közben terheljük meg az érintett végtagot. Ha a fájdalom nem csökken, hanyatt fekvő testhelyzetben húzzuk a lábujjakat visszafelé, a lábszár irányába, hogy az izomzatot passzívan nyújtsuk és lazulásra késztessük. Hasonló hatást fejthetünk ki, ha ágyban fekve sarkunkat az ágy végének feszítjük. Ha a görcs nem enyhül, fizikoterápiával, lazító masszázzsal, fürdővel, elektroterápiával próbáljuk oldani. A görcs általában oldódik, magától. Fizikoterápiára csak különösen makacs, krónikus görcsök esetén van szükség. Megelőzésként mozogjunk sokat, a görcs elmulasztásához segítségként használhatunk magnéziumtablettát mely kiváló görcsoldószer.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése