Betegség, betegségek

Szifilisz

Mi a szifilisz? A szifilisz egy baktérium okozta fertőző betegség.


Szifilisz betegség kialakulása

Elsősorban nemi érintkezés útján terjed, de terjedését okozhatják fertőzött tárgyak és vérátömlesztés is. Ha az anya fertőzött, a terhesség alatt a magzata is fertőződik.


szifilisz

Szifilisz betegség tünetei:

A betegség három fázisra osztható, melyek között tünetmentes időszakok is vannak. A szifilisz kimutatása a fertőzés helyéből vett mintából vagy három hét után vérből lehetséges. Az első fázisban három hét után vörös foltok jelennek meg a testen, melyek idővel elfekélyesednek. A foltok megjelenése után pár héttel a nyirokcsomókon is gyulladás tapasztalható.
Körülbelül kilenc hét után jelentkezik a második fázis. Ekkor rózsaszínű foltok jelennek meg a betegen. Elsősorban annak végtagjain. Ezután a bőrből kiemelkedő, hámló, vöröses kb. 1cm nagyságú foltok jelennek meg. Egyéb tünet lehet a hajhullás, a köröm fényének elvesztése, sárgaság, vese illetve májproblémák, agyhártyagyulladás és a vérszegénység.
A harmadik fázisban a bőrön terjedő csomók egyre inkább fekélyessé válnak, tetejük szürke és lepedékes lesz. Ilyen csomók a belső szerveken pl. gyomor vagy az izmokban is kialakul. Az agyra átterjedve leépülést, komoly személyiségváltozást okoz.


Szifilisz betegség kezelése:

Az első két fázisban a betegség penicillinnel gyógyítható.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése