Betegség, betegségek

Szenvedélybetegségek

Ezek az úgynevezett szenvedélybetegségek, testi vagy lelki függőséget, mondhatni leküzdhetetlen vágyat jelentenek valami olyasmi iránt, ami ártalmas az emberi szervezetre vagy a személyiségnek. Leggyakoribb függőséget okozó szenvedélyek az alkohol, a nikotint tartalmazó cigaretta, a kábítószerek, a gyógyszerek és a játék okozta függőség. Manapság idesorolható az internetfüggőség is.
Sajnos a szenvedélybetegség mind a felnőtteket, mind a gyerekeket veszélyezteti.


Szenvedélybetegségek kialakulása

Ezek a káros szenvedélyek azért károsak, mert függőséget okoznak. Néhány szál cigaretta, vagy néha 1-1 pohár alkohol, esetleg baráti kártyapartik kifejezetten hozzátartoznak a szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz. De sajnos a szenvedély könnyen elhatalmasodhat és hamar függővé válhatunk. Ezért kezelésre van szükség megállítására. Sajnos a függővé vált ember nem érzi betegnek magát, s ezért kifejezetten ellenkezik bármilyen kezelést elfogadni. Ezek a szenvedélyek általában valami pótlására használatos úgynevezett pótszerek. A dohányzással, az alkohollal a feszültség oldódik. a játék, internet kikapcsolja körülöttünk a külvilágot és nem kell törődnünk gondjainkkal bajainkkal, vagyis semmivel.


Szenvedélybetegségek

Covid-19 betegség tünetei:

Tünetek megállapítása gyakran nem egyszerű, akkor tekintik az adott szenvedélyt betegségnek, ha annak a művelése a családi, munkahelyi kapcsolatok rovására megy.


Szenvedélybetegségek kezelése:

A kezelés igen nehéz, hiszen a szenvedélybetegek nem akarnak megszabadulni betegségüktől, sőt inkább ragaszkodnak ahhoz. Persze vannak, akik belátják és megértik, hogy baj van velük, ez teljesen intelligenciafüggő. De egyedül ekkor sem megy. Nagy szükség van az ismerősök, család, barátok segítségére. Feladatuk, hogy rávegyék a beteget, hogy menjen el orvoshoz, sőt kísérjék is el őt. Természetesen próbálják majd eltitkolni az orvos előtt a bajt. A szakember feladata ezt a helyzetet feloldani, hiszen e betegség mögött valamilyen-féle személyiség zavar áll. Fontos lenne ebben az esetben a megelőzés. Sajnos már iskoláskorban is nagy veszélytA betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése