Betegség, betegségek

Rosacea

A rosacea főként az orra és az arcbőrre kiterjedő, hosszan tartó, vörös kiütésekkel járó bőrelváltozás. Nevét is a jellegzetes rózsaszínű pírról kapta. A rosacea főként idős korban fordul elő. A bőrelváltozás szimmetrikus pillangó formában terül el a két arcfélen és az orron. Krónikus aknegyulladáshoz hasonló, attól azonban jól elkülöníthető, mivel nincsenek komedók, „mitesszerek”, szőrtüsző-faggyúdugók. Ha a betegség elhúzódik, főként férfiaknál előfordulhat, hogy az orr megduzzad, lilásvörös, dudoros úgynevezett „krumpliorr” keletkezik. A jelenséget a bőrerek kitágulása okozza.


Rosacea betegség kialakulása

Az arcon megjelenő bőrelváltozás okát pontosan nem ismerjük. Korábban emésztési zavaroknak tulajdonították, ez azonban nem igazolódott be. Előfordulhat, hogy a faggyúmirigyek kóros elváltozása áll a háttérben, de ez sem bizonyított. Az alkoholizmus bizonyítottan az egyik kiváltó ok, de nem minden rosaceás beteg alkoholista.


rosacea

Rosacea betegség tünetei:

Pillangó alakú bőrpír az arcon és az orron, esetleg az orr duzzanata, úgynevezett „krumpliorr”.


Rosacea betegség kezelése:

A rosacea bőrtisztító és lemosószerekkel, A-vitamin készítményekkel, széles spektrumú antibiotikumokkal hatásosan kezelhető. A kezeletlen rosacea végstádiumában jelentkező –elsősorban a férfiaknál előforduló- krumpliorr, kozmetikai megfontolásból műtéti úton korrigálható. Ennek kialakulását azonban nem érdemes megvárni. A .rosacea kezelése során az arcmasszázs igen jótékony hatású. A gyógymód technikai felkészültség és gyógyszerelés nélkül, a beteg által is könnyen elsajátítható. Az érintett területeket enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal masszirozzuk.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése