Betegség, betegségek

Raynaud-kór

A kéz- és a lábujjak ereinek keringési zavara. A hideg váltja ki, hatására görcsösen összehúzódnak az erek, és fájdalmat érez a beteg. Zsibbadás fehérség mely lilába válik kíséri. A roham végén újra lesz vérkeringés.


Raynaud-kór betegség kialakulása

Az úgynevezett elsődleges Raynaud-kór, melynek okát nem ismerjük, a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál. Általában serdülőkorban alakul ki, és az első terhesség után vagy a változó korban elmúlik. A másodlagos Raynaud-kór, mely valamely betegség okozta immungyengeség hatására alakulhat ki, a nőket és a férfiakat egyforma mértékben érinti.


raynaud-kór

Raynaud-kór betegség tünetei:

Elfehéredés, elkékülés, kipirulás.


Raynaud-kór betegség kezelése:

A gyógyulás alapfeltétele az alapbetegség kezelése. A betegségre való hajlam esetén igen nagy figyelmet kell fordítani a tünetek megelőzésére. A beteg óvakodjon a hidegtől. Öltözködjön melegen, viseljen bő, meleg kesztyűt és harisnyát. Hideg vízbe ne nyúljon! Kezét a meleg vizes kézmosás után is törölje szárazra vagy meleg levegővel szárítsa! Gyakran végezzen ujjtornát! A dohányzást és a hideg ételeket is mellőzni kell. A tünetek jelentkezése esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz! Raynaud-kór önmagában is veszélyes betegség, a szekunder megbetegedés hátterében pedig számos egyéb elváltozás állhat.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése