Betegség, betegségek

Pityriasis versicolor

A korpasömör a bőr felszínes szarurétegének gombás megbetegedése, fehér és barnás foltok keletkeznek a bőrön. A bőr felső rétege, mint a gyaluforgács válik le. A betegség jellegzetessége, hogy nyáron, amikor a bőr lebarnul a napgomba fertőzés helyén fehér foltok látszódnak. Télen viszont, amikor a bőr világosabb a foltok színe barna.


Pityriasis versicolor betegség kialakulása

Malassezia furfur nevű gomba okozza a fertőzést, s az hozza létre. A verejtékezés a melegágya. Ezt meg kell szüntetni és szárazon tartani. Híg sósavas bedörzsölés után, helyi gombaellenes szerekkel kell kezelni. Jó hatásúak a kéntartalmú szappanok.


pityriasis versicolor

Pityriasis versicolor betegség tünetei:

Korpaszerűen hámlik a bőr, nem barnul ott, viszket, a foltok nagyobbodnak.


Pityriasis versicolor betegség kezelése:

Házi eljárással is eltávolítható. Jól szappanozzuk be. A szappanhabot hagyjuk rászáradni a bőrre. Majd kefével távolítsuk el. Az eljárást néhány napon keresztül többször ismételjük meg. Nem veszélyes megbetegedés. A kozmetikai szempontból kellemetlen elváltozások viszont zavaró érzést, gátlásokat válthatnak ki. Viszketés esetén, az állandó vakarózás hatására, bőrsérülések, hámfosztott területek, gyulladások alakulhatnak ki. A gyulladt bőr könnyen elfertőződhet. A pigment-szegény foltok később is fényérzékenyek maradhatnak.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése