Betegség, betegségek

Osteogenesis imperfecta

Veleszületett fejlődési rendellenesség, a csontok nagyon törékenyek, a végtagok rövidek és görbék. az eltört csontok nem jól forrnak össze és görbék lesznek. A koponya csontok, a fal és tarkócsontok hiányosak


Osteogenesis imperfecta betegség kialakulása

Újszülött korban e betegségben szenvedő gyermekek korán meghalnak. Szülés alatt a csontok sérülnek, összetörnek, elhajlanak. Az életben maradt gyermekeknél, osteogenesis imperfeckta esetén a csontok gyengék lesznek és törékenyek. Mivel a csontok hossznövekedése elmarad, törpenövésűek lesznek. Ez egy öröklődő betegség, már az egyik szülő betegsége is elég a továbbadáshoz. Kollagénhiány okozza, mely nélkülözhetetlen a csontok egészséges kifejlődéséhez. Van hogy már magzati korban észrevehető, de sokszor csak születéskor ismerhető fel ez a súlyos betegség, mely gyógyszeresen nem gyógyítható. Erre kialakított gyógytornával könnyíthető a helyzet, de sajnos a csonttöréseket nagyon nehezen lehet kezelni, mert a csontok szerkezete hibás.


osteogenesis imperfecta

Osteogenesis imperfecta betegség tünetei:

Nagyon törékenyek a csontok, el vannak deformálódva, rövidek, vékonyak vagy éppen vastagok, a szem áttetsző és kék, sok vérzés, gyengék az izmok, rosszak a fogak, az ízületek- s szalagok lazák, a sebek vastag hegesedéssel gyógyulnak.


Osteogenesis imperfecta betegség kezelése:

Rendszeres testedzéssel az izmok erősíthetők, nagyon kell kerülni minden olyan történést, amely csonttörést eredményezhet. Rendszeresen el kell járni orvoshoz, s minden aprónak tűnő sérülés esetén orvosi ellenőrzés szükséges.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése