Betegség, betegségek

Nárcizmus

A túlzott önszeretet és a valóságtól eltérő, felfokozott önértékelés, a normálistól eltérő szexuális viselkedés jellemzik. Van elsődleges és másodlagos nárcizmus. Az elsődlegesnél a libidinózus, örömszerzésre vonatkozó törekvések a saját személyre és a környezetre irányulnak. A másodlagos, nárcizmusnál kizárólag a saját személyre irányul, annyira, hogy az önértékelés teljesen irreálissá válik.


Nárcizmus betegség kialakulása

Ha a szülők nem megfelelően gondoskodnak kisgyermekükről, és ezért a szülő¬-gyerek kapcsolat zavart szenved, ez sok esetben vezet nárcizmushoz. A gyerek megpróbálja ellensúlyozni a veszteséget, mintegy a világ közepének látja magát és idealizálja a szülők képét. Ha a lelki sérülés nagyon mélyen érinti a gyereket, akkor kialakul a nárcizmus beteges formája: a személyiségnek hibás, túlzó elképzelései lesznek önmagáról, rosszul fogadja, elutasítja a kritikát, miközben belül üres lesz, és elveszti a kapcsolatot igazi énjével. A narcisztikus személyiség kiválónak és eredményesnek mutatja magát: csak sikerei vannak. Partnerre azért van szüksége, hogy legyen, aki állandóan csodálja. Áhítattal kell adózni külsejének és eredményeinek — igazi énje viszont rejtve marad a másik előtt, már csak azért is, mert saját magának sem vallja be konfliktusait, kételyeit. A narcisztikus embernek rendkívüli szüksége van a csodálatra. Ez igazolja vissza kiválóságát. Ha valami nem sikerül, teljesen összetörik, a veszteség depresszióhoz is vezethet. Ez a típus nem tud veszíteni. A súlyos depresszió öngyilkosságot is kiválthat. A narcisztikus embernek nincs betegségtudata, túlzott önértékelése miatt nem kételkedik abban, hogy viselkedése helyes.


nárcizmus

Nárcizmus betegség tünetei:

Empátia hiánya, egoizmus, bizonytalanság érzés, vágy a kötődésre, depresszió, öngyilkossági szándék.


Nárcizmus betegség kezelése:

A nárcizmus kezelése sokszor problémás, mivel a beteg nem ismeri el önnön betegségét. Gyakran csak akkor hajlandóak elfogadni a segítséget, amikor életük komoly krízishelyzetbe jutott. A nárcizmus kezelése hosszabb pszichoterápiával lehetséges. A gyógyulás esélye a kialakult nárcizmus súlyosságától függ.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése