Betegség, betegségek

Mióma

Az izomszövet jóindulatú daganata, a harántcsíkolt izomzatban ritka, leggyakrabban a méh sima izomszövetében fordul elő. A mióma nem veszélyes, ám ennek ellenére kezelendő. Az izomból és kötőszövetből álló, úgynevezett mióma csomók egyesével vagy elszórtan jelennek meg.


Mióma betegség kialakulása

A miómás csomók mérete igen eltérő lehet: néha olyan parányi, mint egy gombostűfej, de emberfej nagyságúra is nőhet. A méh mióma csaknem kivétel nélkül termékeny korban - gyakran a 30. életév után - alakul ki. A mióma általában nem okoz panaszokat. Ezért is ajánlott a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat. A mióma azonban fájdalmat, vérzést és folyást is előidézhet. Ha a mióma megnagyobbodik, és nyomja a húgyhólyagot, húgyúti fertőzést provokálhat.


mióma

Mióma betegség tünetei:

Fájdalom, menstruációs zavarok, nyomásérzet például a hólyagon vagy a bélen, folyás.


Mióma betegség kezelése:

A tünetek súlyosságától, valamint a beteg életkorától függően a miómát gyógyszeresen illetve hormonokkal kezelik, vagy műtéti úton eltávolítják. A miómacsomót ilyenkor kimetszik vagy kifejtik. Esetleg az egész méh eltávolítása is szükségessé válhat. Tapintható csomó vagy duzzanat, illetve tisztázatlan eredetű kismedencei fájdalom esetén feltétlenül forduljunk nőgyógyászhoz. Bél- vagy hólyagpanaszok, megváltozott vagy rendszertelen menstruáció miatt szintén haladéktalanul keressük fel orvosunkat. A mióma sok esetben egyáltalán nem okoz panaszt. Ahogyan a mióma növekszik, gyakran nyomásérzést, alhasi teltségérzetet okoz. Néha tévesen terhességnek vélik az alhas növekedését. Ha a mióma fontos képleteket - kismedencei ereket, idegeket nyom, heves fájdalom jelentkezik. Ha a mióma gátolja a méh összehúzódó képességét, erős, szokatlanul hosszú, gyakran rendszertelen havi vérzést okozhat. A mióma nem veszélyes, mégis orvosi beavatkozást igényel. Minél korábban felismerik, annál könnyebben kezelhető.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése