Betegség, betegségek

Meniére betegség

A belső fülben található egyensúlyszerv zavara. Az elváltozás a belső fül hártyás labirintusát érinti, a csontos részeket nem.


Meniére betegség kialakulása

A roham szerűen jelentkező panaszok fél-három órán keresztül állnak fenn. A köztes időszak általában panaszmentes. A rohamok sűrűsége az életkor előrehaladtával csökken. Meniére-betegség lényege az ismeretlen eredetű folyadékszaporulat a hártyás labirintusban. A Meniére-betegség rendszerint középkorú betegeknél jelentkezik. A férfiak és a nők egyformán érintettek. A kialakult betegség a beteg egész élete során fennállhat, a rohamok gyakorisága és a tünetek erőssége eltérő lehet. A rohammentes időszak hetekig, hónapokig, akár egy évig is eltarthat. A panaszok az életkor előrehaladtával csökkennek. Idős korban a tünetek enyhülnek, kezelés általában nem szükséges. A Meniére-betegség rendszerint nem veszélyes. Az egyensúlyzavar azonban bizonyos helyzetekben — autóvezetés közben, magasban, gépen dolgozóknál — súlyos következményekkel járhat.


meniére betegség

Meniére betegség tünetei:

Fülzúgás, forgó jellegű szédülés, émelygés, hányinger, halláscsökkenés.


Meniére betegség kezelése:

A szédüléses, fülzúgásos roham idején elsődleges fontosságú az ágynyugalom. A beteg feküdjön le, kerülje az izgalmakat. Ha szükséges, vegyen be nyugtató gyógyszert. A kellemetlen tünetek legjobb ellenszere a teljes nyugalom. Roham esetén azonnal feküdjünk le és lazuljunk el. Az autogén tréning, illetve az egyéb relaxációs módszerek segítségével a rohamok könnyebben uralhatók. Súlyos esetben orvosi beavatkozás szükséges. Émelygés, hányinger esetén a szokásos hányingercsillapító „útitabletta” jó hatású lehet. Ha a gyógyszeres kezelés eredménytelen, ha a rohamok egyre gyakrabban ismétlődnek és súlyosbodnak, műtéti beavatkozás szükséges. Jóllehet a műtéttel is csupán a szédülés és a hányinger szüntethető meg, a fülzúgás és a halláscsökkenés nem orvosolható. Fokozatosan súlyosbodó fülzúgás, halláscsökkenés és gyakori émelygés, hányinger esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni!A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése