Betegség, betegségek

Méhnyakrák

A női nemi szervek rosszindulatú (malignus) daganatos megbetegedése igen gyakori, de 40-60 éves korban a leggyakoribb. A 45-50. életév között jelentkező daganatok különösen veszélyesek. A statisztikák szerint a szült nők kevésbé veszélyeztetettek, mint azok, akik nem estek át terhességen: a szült nők aránya az összes megbetegedettekhez képest 5 százalék.


Méhnyakrák betegség kialakulása

A méhnyak a hüvely és a méh közötti körülbelül két centiméter hosszúságú szakasz. A terhesség során a méhnyak zárt. A méhnyakrák a méh hüvelyi részét borító laphámból, illetve a nyakcsatorna mirigyeinek hengerhámjából indul ki. A megbetegedés kialakulásában feltehetőleg szerepet játszhatnak a gyulladásos nyálkahártya izgalom, a hormonális változások, illetve az ártalmas vegyi anyagok. A gyakori szűrővizsgálatok, a korai felismerés és eredményes kezelés hatására a halálozás arányszáma az utóbbi időben örvendetesen csökkent. A 20 év fölötti nők számára évente ajánlott a nőgyógyászati szűrővizsgálat. A méhnyakrák kezdeti stádiuma akár tizenöt évig is elhúzódhat. A betegség korai stádiumában a betegek gyógyulási esélye 100 százalékos, teljes gyógyulás érhető el.


méhnyakrák

Méhnyakrák betegség tünetei:

Rendszertelen vérzés, barnás, véres, húslészerű folyás, székelést, illetve nemi aktust követő vérzések


Méhnyakrák betegség kezelése:

A méhnyak esendőségét valószínűleg a két eltérő felépítésű nyálkahártya — a hüvely és a méh nyálkahártyájának — találkozása okozza. Az eltérő felépítésű nyálkahártyák különböző váladékot termelnek. Váladékuk feltehetőleg ingerli az eltérő típusú nyálkahártyát, ezért idővel sejtelváltozás lép fel. Rendellenes folyás és vérzés esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni. A méhnyakrák kizárólag műtéti úton kezelhető. A műtét mértéke a daganat stádiumától és kiterjedésétől függ. Korai stádiumban csak az elváltozott méhnyálkahártyát metszik ki. Előrehaladottabb stádiumban a teljes méh eltávolítása szükséges. A tökéletes biztonság érdekében gyakran radikális, totális műtétre kerül sor, amelynek során a petefészkeket, a hüvely egy részét és a környéki nyirokcsomókat is eltávolítják. Bizonyos esetekben mind műtét előtt, mind műtét után felmerülhet a sugárterápia lehetősége.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése