Betegség, betegségek

Körömágygyulladás

Az ujjakon keletkező gyulladást, mely gennyessé is válhat, körömágygyulladásnak nevezzük. Két fajtája létezik. Az akkut körömágygyulladás, ilyenkor általában egy körmöt érint a gyulladás és az esetek döntő többségében valamilyen sérülés miatt alakul ki.
Másik fajtája a krónikus gyulladás, ez sokkal gyakoribb kézen és egyszerre több köröm is érintett lehet.


Körömágygyulladás betegség kialakulása

Pici sérülések a bőrön már veszélyt jelenthetnek, mivel a gennykeltő baktériumok ezeken keresztül tudják fertőzni a sebet. sokszor egészen semminek tűnő, kis sérülések okozzák a gyulladást, mely igen fájdalmas. Ilyenek lehetne a letört , beszakadt, benőtt körmök okozta pici sebek, vagy manikűrözés közbeni esetleges sérülések.


körömágygyulladás

Körömágygyulladás betegség tünetei:

Kivörösödés, duzzadás, lüktetés az ujjban, fájdalom, nyomásérzés. A beteg terület bevörösödik és felduzzad, a bőr feszes lesz, fénylik és tüzes lesz, lüktet és erősödő fájdalom keletkezik. Ha mélyreható a gyulladás nagy veszélyt hordoz, mert a baktériumok az egyik ujjról a másikra vándorolnak.


Körömágygyulladás betegség kezelése:

Ha csak a felső-kötőszövet gyullad be akkor antibiotikumos kenőccsel hozható helyre, de ha a gyulladás beljebb jut, akkor csak műtéttel orvosolható a betegség.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése