Betegség, betegségek

Ferde nyak

Kóros kényszertartással járó állapot. A fej egy oldalra dől, az arc pedig ellenkezőre tekint. Két csoportra osztható a betegség a veleszületett ferda nyak és a szerzett ferde nyak betegségre.


Ferde nyak betegség kialakulása

Születés közben fellépő sérüléskor alakul ki a leggyakrabban. A fej biccentő izmának izomrostjai beszakadnak. Az izomzat kötőszövetesen átalakul, merev, rigid, zsugorodott izom jön létre. A nyak ferdeségét a nyakcsigolyák összecsontosodása is okozhatja.


ferde nyak

Ferde nyak betegség tünetei:

Nyaki fájdalom, izomfeszülés a nyakban, kötött izmok a nyakban, oldalra dőlt nyak.


Ferde nyak betegség kezelése:

Ha a zsugorodás még nem végleges, akkor megfelelő kezeléssel rendbe hozható ez az állapot. Az izomrendszeri elváltozásokon alapuló, időben felismert és kezelt ferde nyak gyógyulási esélye jó. A nyakizomzat görcsös megbetegedése, fájdalma esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz! A kórkép ismerete alapján a kezelőorvos speciális gyógytornát, fizioterápiát javasol. Bizonyos esetekben műtéti beavatkozás válik szükségessé. A legjobb, ha a gyakorlatokat szakember felügyelete mellett végzik. Ezek a nyújtó gyakorlatok meggátolják a nyakizom zsugorodását. Ha a babát úgy fektetik, hogy az ingerek rákényszerítsék a fejmozgásra az is segíti az izom nyúlását. Az esetek 90%-ban a torna segítségével meggyógyul a baba, ha ez mégsem következne be, akkor műtéti eljárásra kerül sor.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése