Betegség, betegségek

Diszlexia

Olvasási és helyesírási készségek gyengesége esetén diszlexiáról beszélünk. Nem intelligenciafüggő, bármilyen képességű gyermekeknél előfordulhat. Nem jelent szellemi fogyatékosságot.


Diszlexia betegség kialakulása

A pszichológusok évtizedek óta kutatják, mégsem tudjuk az okokat, hogy mitől alakulhat ki. Nagyon kevés az agykárosodás miatt diszlexiában szenvedő gyermek. Ma főleg azon az állásponton vannak a kutatók, hogy neurológiai eredetű, környezeti tényezők hatnak ki rá, családi körülmények is előhozhatják és oka lehet a tanítási módszer milyensége.


diszlexia

Diszlexia betegség tünetei:

Betűkihagyás, magánhangzó-rövidítés, fölösleges betűk, felcserélt betűk, hasonló hangzású betűk felcserélése, tükörképírás, fordított betűkép, kis és nagy kezdőbetűk hibás használata, érthetetlen kiejtés, más szóval helyettesítés, hibás számleírás…stb.


Diszlexia betegség kezelése:

Amilyen sok az ok mely által kialakulhat, olyan sok kezelési módszert ismernek rá. Csak szakember segítségével lehet eredményes javulást elérni. Segítséget lehet kérni: az iskolapszichológustól, a kerületben működő Nevelési Tanácsadókban, a Beszédvizsgáló Szakértői Bizottságtól…. A legfontosabb segítség a szülői türelem, megértés. Nem szabad vádolni, lustának, butának kikiáltani a gyermeket. Figyeljünk arra, hogy a balkézről, jobb-kézre átszoktatás elősegíti a diszlexia kialakulását.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése