Betegség, betegségek

Derékfájás

Sajnos ma ez civilizációs, népbetegség. A felegyenesedésünk következtében a gerincoszlop mely stabil vázat ad a testünknek, egyoldalú terhelést kap. Ha állunk akkor súlyunk lábainkra nehezedik, a medencén keresztül. Fizikai terhelés hatására, vagy testsúlygyarapodás miatt, esetleg rossz testtartás, helytelen testmozgás következtében fájdalom keletkezik az első és az utolsó keresztcsonti csigolya összeköttetésében.


Derékfájás betegség kialakulása

Nőknél gyakoribb ez a betegség, mivel a női medence felépítése, az áldott állapot alatti változások, jobban kiválthatják a derékfájást.
Okok: rossz mozdulat, erőltetett mozgás, túlsúly, túlzott cipekedés.
Belső szervek megbetegedései, melyek az ágyéki-keresztcsonti gerincszakaszhoz közel helyezkednek el- kiválthatnak derékfájást, mivel fájdalmuk kisugárzik a gerinctájékra. Ilyen pl a vesekő, epegörcs, hasnyálmirigy-gyulladás, nőgyógyászati elváltozások, pl. menstruáció, a gerinccsatornából jövő idegek gyulladása, károsodása is fájdalommal jár deréktájt.
A veleszületett gerinc-rendellenességek, már fiatalkorban fájdalmat okozhatnak. Ilyen pl. a spina bifida vagyis nyitott gerinc, vagy a spondylolisthesis, a csigolyák elcsúszása.


derékfájás

Derékfájás betegség tünetei:

A beteg nehezen kel ki az ágyból, bekötött derék, nyilalló fájdalom a derékban mozdulat hatására, nyomásérzékeny derék.


Derékfájás betegség kezelése:

Vannak esetek, amikor a derékfájás okát nem vagy csak műtéttel lehet orvosolni. Azonban a helyes tartás, és a torna javíthat a beteg állapotán.
Szteroidos vagy nem szteroidos fájdalomcsillapítók csökkenthetik a tüneteket.
Hatékony segítségként még szóba jöhetnek: a fizikóterápia, a lökéshullám terápia, a gyógymasszázs, az elektromos tens stimulálás és a fájdalomcsillapító tapaszok is.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése