Betegség, betegségek

Cellulitis, narancsbőr

Ha bőr alatti szövetek zsírsejtjei valamilyen oknál fogva megduzzadnak, felpuffadnak és feszítik a bőrt, a zsírsejtek közti kötőszövetes rostok nem tudnak a szükséges mértékben növekedni. Az érintett területeken a bőrön párnázottság alakul ki. Ez a jelenség a cellulitis. A párnázottság különösen jól kivehető, ha bőr felületét kissé összenyomjuk. Ilyenkor a bőr finom elrendeződése olyan, mint a citrusgyümölcsök héjának rajzolata. Innen származik a jelenség közismertebb neve, a „narancsbőr”.


Cellulitis betegség kialakulása

A cellulitis csak akkor alakul ki, ha a bőr alatti kötőszövet elzsírosodik. A túlsúly ugyanakkor nem feltétlenül jár cellulitissal. A jelenség kiváltó oka mindeddig nem ismeretes. Valószínű azonban, hogy kialakulásában a női nemi hormonok is szerepet játszanak. A cellulitis ugyanis csak nőknél fordul elő. Legkorábban a pubertás idején alakul ki, a változó kor után viszont nem jelentkezik. Kialakulásában elvétve fertőző megbetegedések és reumás gyulladásos folyamatok is közrejátszhatnak.


cellulitis

Cellulitis betegség tünetei:

Narancsbőr, esetleg fájdalomérzet a bőr összenyomásakor, a bőr ráncosodása, a bőr paplanszerű felpúposodása.


Cellulitis betegség kezelése:

A „csodaszerekkel” legyünk nagyon óvatosak! Inkább forduljunk orvoshoz (családorvoshoz, nőgyógyászhoz vagy bőrgyógyász-kozmetológus szakorvoshoz) és segítségével alakítsunk ki „testreszabott” egyéni stratégiát. Bár a fogyókúrás diéta önmagában még nem elegendő, igen hasznos, ha első lépésben megszabadulunk zsírpárnáinktól. A bőr rugalmassága, a bőr alatti kötőszövet kollagéntartalma speciális kollagéntartalmú kenőcsökkel regenerálható. A kenőcsöt alaposan be kell dörzsölni a bőrbe, meghatározott irányú mozgással mintegy be kell masszírozni. A masszázs, a dörzsölés, a víz alatti masszázs, a hideg-meleg váltózuhany, a torna, az egészséges testmozgás-az otthon végzett fizioterápia- egyébként is jó hatású. A narancsbőr kezdetben alig észrevehető, később azonban a bőr deformációja, elpúposodásai, ráncai szembetűnőek. A cellulitis késői stádiumában a bőr petyhüdt, megereszkedik. A betegség szerencsére még ilyenkor is eredményesen kezelhető. Ha a narancsbőr csupán túlsúly talaján alakult ki, kellemetlen és főleg nem esztétikus, de nem veszélyes. Ha a cellulitis hátterében valamilyen fertőzés vagy reumás gyulladás áll, a betegség nagyobb bőrfelületeket is érinthet. Az alapbetegség veszélyes, mert más, létfontosságú szervekre is átterjedhet. A cellulitis elleni teakeverék hatásosan támogatja a terápiát. A hozzávalókat a reformboltokban szerezhetjük be.
30g kőrislevél, 20g bengekéreg, 10g komlólevél, 30g sóskagyökér és 30g spárgagyökér keverékéből egy evőkanálnyit kis lábasba teszünk, 2,5 dl vízzel lassú tűzön tíz percig főzzük, majd leszűrjük.A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, covid19 kialakulása, covid-19 tünetei, covid 19 kezelése