Betegség, betegségek

Anyajegy

Az anyajegy velünk-született, vagy később kialakult szövettúltengés. Ezek az elváltozások egész kicsiny, gombostűfejnyi mérettől, egészen a tenyérnagyságúig terjedhetnek. Van festékes, edényes, epidermális, mirigyes, vegyes és kötőszövetes anyajegy. A festékes, pigmentképző sejtekből, az edényes, véredényekből, az epidermális, felhámsejtekből, a mirigyes, mirigysejtekből, a vegyes, kevert sejtekből, a kötőszövetes, kötőszöveti sejtekből áll. Gyakran szőr borítja az anyajegyeket.


Anyajegy betegség kialakulása:

Régen az anyajegy kialakulását azzal kapcsolták össze, hogy a várandós nőket megdobták vagy rájuk esett valami, esetleg megijedtek valamitől. A valóságban nem tudni az anyajegy megjelenésének pontos okát, genetikailag is csak ritkán meghatározott. A legvalószínűbb ok a pigmentsejtek helyi zavara.


anyajegy

Teendők anyajegy betegség esetén:

Nem szabad őket kapargatni, vagy vakarni és érdemes rendszeresen megmutatni orvosnak. Ha az anyajegyek változnak, az rosszindulatúságra utaló jel lehet. Pl.: nő, változik a színe, vörös szegélye lesz, szélein nyúlványok keletkeznek, viszket, nedvezik, fáj. Bármelyik esetben rögtön forduljunk szakorvoshoz. A bőrgyógyász-onkológus javaslatára műtéti úton el kell távolítani a környezetében lévő ép szünetek egy részével együtt. Szövettani vizsgálat után kezelés alkalmazandó. Ha az anyajegy nem változik semmit, akkor valószínűleg nem kell félni semmiféle szövődménytől.


Anyajegy betegség kezelése:

Ezek a bőrelváltozások a legtöbbször öröklöttek. Az anyajegy nem betegség, sokszor nem is okoznak gondot. Némelyek akadályok lehetnek a mozgásban, ezeket az anyajegyeket eltávolítják könnyen, helyi érzéstelenítéssel.


A betegségek oldal tartalma a tájékoztatást szolgálja, kérjük minden esetben keresse fel kezelőorvosát.

Aktuális betegségek

Covid 19

SARS-CoV-2 koronavírus által okozott légúti megbetegedés, mely a 2020-as évben világjárványt okozott. A vírus cseppfertőzés útján terjed és a légutakban elszaporodva okoz betegséget.

Majomhimlő

Lázzal, izomfájdalommal, kiütésekkel járó fertőző vírusos megbetegedés. Állatról emberre is terjed, azonban a korábbi kötelező oltások miatt sokan védettek ellene.Blogtár

Fájdalmas, mozgást gátoló betegségek az ónémetjuhász kutyafajtát sem kerülik el sajnos.

napi horoszkóp napi frissítéssel, jegyek bemutatása és jellemzése

Mozgásszervi betegségek enyhítésére segítség lehet a masszőr, a masszázs.

A legújabb tenisz eredmények, hírek kiegészítve az aktuális világranglistával.

http://beteg.lap.hu/ http://elhizas.lap.hu/ https://magasvernyomas.lap.hu/ https://immunzavar.lap.hu/

© Betegség, betegségek, anyajegy kialakulása, anyajegy tünetei, anyajegy kezelése